Tankemylder behandling

Metakognitiv behandling for tankemylder og overtækning

Tankemylder: Behandling med metakognitiv terapi

Hos Psykologhuset ReView har vi specialiseret os i behandling af tankemylder og diverse former for overtænkning. I vores tankemylder behandling arbejder vi målrettet med måden, du forholder dig til dine tanker.

Du vil lære at forstå dine tankeprocesser på en ny måde, og vi vil i behandligen af tankemylder lære dig, hvordan du forholder dig anderledes til disse processer, så du bryder de onde tankespiraler, der skaber uro og tankemylder.

Behandling af tankemylder i Aarhus

Psykologhuset ReView behandler voksne og unge fra 15 år for tankemylder og overtænkning i vores klinik i Aarhus. Alle vores psykologer arbejder med metakognitiv terapi, som er en terapeutisk tilgang, der har stor succes i tankemylder behandlingen.

Vores behandling af tankemylder og overtænkning foregår som individuelle samtaler enten i vores klinik i Aarhus eller online.

 

Gruppeforløb mod tankemylder i Aarhus

I Aarhus er der også mulighed for metakognitivt gruppeforløb, hvilket er en meget virksom – og billigere – måde at blive præsenteret for den metakognitive forståelse på og dermed til behandlingen af tankemylder og mistrivsel.

Symptomer på tankemylder og overtænkning

De typiske symptomer på tankemylder og overtænkning er:

 • Overdreven tænkning
 • Angst
 • Bekymring
 • Svært at træffe beslutninger
 • Svært ved at handle på ting, der skal handles på
 • Lav selvfølelse
 • Spændinger i musklerne
 • Hovedpine
 • Kvalme
 • Fordøjelsesproblemer
 • Søvnproblemer

Hvad er tankemylder?

Tankemylder er en tilstand, hvor du oplever en vedvarende strøm af negative eller bekymrende tanker, som kan føles uorganiserede og uophørlige. Tankerne kan være gentagne og køre i ring. Du kan også opleve, at tankerne hopper fra emne til emne. Tankerne kan omhandle potentielle katastrofer eller generelt kredse om ting, der kan gå galt i fremtiden eller har været en udfordring tidligere i dit liv.

Hvad er overtænkning?

Overtænkning er en tilstand, hvor du overanalyserer situationer eller problemer. Overtænkning fører ofte til en intensiveret og gentaget granskning af mulige, negative scenarier. Ofte sætter vi overtænkningsprocessen i gang, fordi vi forventer, at det hjælper, hvis vi lige tænker tingene grundigt igennem, men desværre bidrager overtænkning oftest til tankemylder, bekymring, stress og usikkerhed.

Overvejer du behandling af tankemylder i Aarhus?

Tankemylder og overtænkning kan hos mange fylde rigtig meget. Det kan være utrolig krævende, kan gøre dig handlingslammet, være ødelæggende for din livskvalitet – men samtidig svært at sætte en stopper for på egen hånd.

Hos Psykologhuset ReView behandler vi tankemylder og overtænkning med metakognitiv terapi i vores klinik i Aarhus. Formålet med behandlingen er at hjælpe dig med at opnå en større bevidsthed om dine tankeprocesser og at lære konkrete teknikker, der kan hjælpe dig med at bryde den negative tankespiral.

 

Dit udbytte af behandling af tankemylder hos ReView

Metakognitiv behandling af tankemylder og overtænkning er en terapeutisk tilgang, hvor vi fokuserer på at ændre dit forhold til dine negative tankemønstre og bekymringer i stedet for at forsøge at ændre tankerne. Vi arbejder primært med din tankeproces og ikke som sådan med indholdet af dine tanker.

Udbyttet af metakognitiv behandling af tankemylder og overtænkning er:

 • Reduktion af symptomer
  Metakognitiv behandling har vist sig at være effektiv til at reducere symptomer på angst, depression, OCD, lavt selvværd og stress.
 • Øget bevidsthed
  Behandlingen hjælper dig med at udvikle en større bevidsthed om dine tankemønstre og lære dig at genkende, når du bliver fanget i negative tankespiraler.
 • Styrket selvtillid og et stabilt humør
  Behandling af tankemylder kan hjælpe dig med at opbygge en stærkere tro på dine evner til at håndtere negative tanker og bekymringer.
 • Bedre søvnkvalitet
  Ved at lære teknikker til at bryde de negative tankemønstre kan du opleve en forbedret søvnkvalitet.
 • Øget evne til at tackle stress
  Behandlingen kan hjælpe dig med at udvikle flere effektive måder at tackle stress på, hvilket kan forbedre din mentale sundhed og livskvalitet.

 

Hvilken behandling er rigtig for dig?

Er du i tvivl om eller har spørgsmål? Du er altid velkommen til at kontakte os til en snak, så vi sammen kan finde ud af, hvad der er det bedste for dig.

Du kan altid skrive eller ringe til os på (+45) 9394 2530, hvis du har spørgsmål til behandling af tankemylder i Aarhus. Se vores telefontider her.  

Vores søde sekretær sidder klar til at sørge for, at du hurtigt og nemt får svar.

Kontakt os allerede i dag

Udfyld venligst formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon.

Vi kan træffes i telefontiden:

Mandag: kl. 9.30-11.30
Onsdag: kl. 9.30-11.30
Fredag: kl. 9.30-11.30

Mail: info@re-view.dk
Telefon: 93 94 25 30