Behandling af social og generaliseret angst hos ReView

Behandling af social og generaliseret angst

Hos ReView arbejder struktureret med lindring af denne form for angst/bekymringstendens og gør det med stor og blivende effekt.

I behandlingen af angst arbejder vi ikke med de specifikke bekymringer, men i stedet arbejde med den bagvedliggende proces (metakognition). Vi vil altså ikke beskæftige os med indholdet af “hvad-nu-hvis-tanken”, men med det, der kommer før og efter.

Symptomer på angst og generaliseret angst

Føler du dig ofte anspændt, urolig eller ængstelig, og har du tendens til at forestille dig det værste? Forstærker og forstørrer du tanken ved at tænke mere?

Bekymringerne kan let genkendes, da de er præget af “hvad-nu-hvis-tænkning” og fører til mange katastrofeprægede forestillinger, samt mange overvejelser omkring måder hvorpå man kan forhindre og forebygge “katastroferne”. Mange mennesker med angst vil opleve en stor bekymring for det faktum, at de bekymrer sig meget og frygter, at al den bekymring, på sigt, vil skade dem fysisk eller psykisk.

Angst findes i mange former og i varierende sværhedsgrad. Angstformerne har mange overlap, og det er derfor også meget almindeligt at genkende symptomer fra flere former for angst. Angst kan også vise sig sammen med en række andre psykiske lidelser, f.eks. depression eller som en del af en stresstilstand. Uanset hvilken form for angst du oplevet – uanset om den opstår i selskab med andre mennesker, i offentlige rum, bestemte situationer eller når du er alene.

Generaliseret angst (GAD opleves som vedvarende bekymringer og uro i kroppen. De vedvarende bekymringer føles oftest helt ukontrollerbare (og meget forstyrrende, når du gerne vil slappe af eller sove), og kredser ofte om et eller flere velkendte temaer. Det kan være frygt for sygdom eller ulykker, frygt for at have overset noget vigtigt på jobbet, frygt for ikke at være god nok osv. Du vil også have en tendens til at bruge tid på “nye” bekymringer.

Bekymringer relateret til specifikke situationer i dit liv. Ved generaliseret angst ser man derfor, at når ikke du bekymrer dig om det ene, så bekymrer du dig pludselig om noget andet. Du er sjældent bekymringsfri i ret lange perioder ad gange.

Denne form for angst leder ofte til brug af sovepiller, følelsen af stress, mistrivsel, træthed og oplevelsen af at have svært ved at overskue hverdagen. Mange mennesker med generaliseret angst ved slet ikke, at det er unormalt at bekymre sig så meget og vil typisk have gjort det i mange år i større eller mindre grad.

Dit udbytte af samtaler hos Review

Et forløb hos os vil skabe du større ro i din hverdag og bedre kontrol over dine tankemønstre med blivende resultater. Mange af vores klienter oplever at metakognitiv terapi er mere virksomt end traditionel kognitiv terapi. Det skyldes, at vores fokus ikke er på at omstrukturere dine tanker, men på at gøre dem mindre. Det resulterer i, at du ikke bruger så meget energi på din angst, bekymringer og negative tankemønstre.

Behandling af angst ved psykolog i Aarhus

Er du i tvivl om, om det, du oplever, er generaliseret angst eller “bare” stress, tankemylder eller andet så book en tid. For os er det ikke afgørende, at du passer i en bestemt kasse. Vi har stor erfaring med at behandle bekymringer, anspændthed, stress og tankemylder effektivt og med blivende resultat.

Det er meget vigtigt for os at der er god kemi mellem dig og din psykolog. Derfor kan du møde vores psykologer. Mød os.

Kontakt os allerede i dag

Udfyld venligst formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon.

Vi kan træffes i telefontiden:

Mandag: kl. 9.30-11.30
Onsdag: kl. 9.30-11.30
Fredag: kl. 9.30-11.30

Mail: info@re-view.dk
Telefon: 93 94 25 30

Skriv til osDu hører tilbage fra os senest næstkommende hverdag.