Behandling af søvnproblemer hos ReView

Behandling af søvnproblemer i Aarhus

Hos Psykologhuset ReView tilbyder vi behandling af søvnproblemer. Et typisk forløb for søvnproblemer består af 4-5 sessioner, hvorefter de fleste oplever varig bedring.

Forløbet henvender sig til dig, som oplever:

  • Problemer med at falde i søvn
  • Vågner uden at kunne falde i søvn igen
  • Oplever en angst eller indre uro i forbindelse med søvn
  • Har tankemylder ved sengetid
  • Vågner for tidligt om morgenen
  • Er træt i løbet af dagen og/eller
  • Er generet af natlige opvågninger

Behandling til voksne, børn og unge

Psykologhuset ReView behandler både voksne, børn og unge for søvnproblemer.

Vores behandling af søvnproblemer foregår som individuelle samtaler – enten ved fysisk fremmøde i Aarhus – eller online – hos psykolog og søvnforsker Danielle Dahlhus. Danielle har forsket i og arbejder specifikt med behandling af søvnproblemer.

Hvad er søvnproblemer?

De fleste af os har oplevet, at når vi sover dårligt en enkelt nat eller flere, bliver vi lettere irriterede, ukoncentrerede, trætte, glemsomme og mere fraværende. At sove for lidt eller dårligt en enkelt nat eller to er ikke farligt, selvom det kan være irriterende. Men når det står på over længere tid, viser både forskning og klinisk erfaring, at søvnproblemer kan have negative fysiske og psykiske konsekvenser og nedsætte vores livskvalitet og trivsel. Derfor er det vigtigt at søge hjælp til søvnproblemer.

Søvn er lige så vigtig for vores sundhed, trivsel og udvikling, som kost og motion er. Vi bruger faktisk ca. en tredjedel af livet på at sove, men rigtigt mange af os generes af dårlig søvn i løbet af livet. For nogle varer det kort tid, for andre er det en kronisk tilstand.

 

Oplever du symptomer på søvnproblemer?

Forskning og klinisk erfaring viser, at søvnproblemer kan behandles effektivt via psykologisk søvnbehandling. I et behandlingsforløb får du forskellige psykologiske samt adfærdsregulerende redskaber og strategier, der specifikt hjælper til at løse dine problemer. Formålet med behandlingen er at gøre dig i stand til selv at kunne behandle dine søvnproblemer på sigt uden hjælp.

Behandlingen vil omhandle vejledning og støtte i at etablere en god søvnhygiejne, at skabe gode vaner og handlinger i din hverdag, som optimerer de biologiske processer, der er involveret i søvn. Søvnhygiejne er dokumenteret som effektiv til at behandle søvnproblemer og fremhæves i både nationale og internationale retningslinjer som førstevalg i behandlingen af søvnproblemer.

Mød Danielle

For ønske om yderligere information eller sparring på konkrete udfordringer kontakt venligst psykolog Danielle Dahlhus

Behandling af søvnproblemer i Aarhus

Behandlingen henvender sig til både voksne, unge og børn og i langt de fleste tilfælde varer et søvnforløb 4-5 sessioner, men tilpasses selvfølgelig efter dig og dine behov. Der er således mulighed for hurtigt at opnå langvarig bedring.

Da Psykologhuset ReView også tilbyder behandling af bl.a. stress, depression, angst, ADHD, lavt selvværd m.m., kan behandlingen af søvnproblemer både stå alene, men kan også udføres som led i et forløb, der retter sig mod hjælp til andre problematikker.

Behandlingen er baseret på strategier og metoder, der er videnskabeligt dokumenteret som effektive. Danielle anvender primært kognitiv adfærdsterapi (KAT), når det vedrører søvnvanskeligheder.

Hun arbejder desuden tæt sammen med flere læger inden for feltet og har en vigtig viden om samspillet mellem det fysiologiske og psykologiske ift. søvn.

Et par online samtaler med Danielle har ændret mit liv. Bedre kan det ikke siges. Jeg føler, jeg har fået mit liv tilbage efter, jeg har fået min søvn tilbage. Alle, som har svært ved at sove, burde kontakte Danielle med det samme.”

– Kvinde i 40’erne i forløb grundet søvnproblemer

Ærligt talt troede jeg ikke så meget på, at nogle samtaler ved en psykolog kunne ændre på min søvn, men jeg var desperat, så jeg gav det et forsøg. Det har jeg bestemt ikke fortrudt. Før tænkte jeg hele tiden på min søvn, fordi jeg ikke fik nok søvn. Nu tænker jeg faktisk aldrig længere på det.

– Mand i 40’erne i forløb grundet søvnproblemer

Læs flere anbefalinger af søvnforløb hos Danielle.

I tvivl, om psykolog er det rette for dig?

Er du i tvivl om, om det, du oplever, er søvnproblemer, stress eller andet, så er du velkommen til at kontakte os.

Du kan altid sende en mail til info@re-view.dk eller ringe til os på (+45) 9394 2530, hvis du har spørgsmål. Vi svarer på mails alle hverdage, og vores søde sekretær sidder klar ved telefonen i Aarhus flere gang om ugen. Ringer du uden for telefontid og lægger en besked, bestræber vi os på at ringe dig op indenfor 24 timer.

Kontakt os allerede i dag

Udfyld venligst formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon.

Vi kan træffes i telefontiden:

Mandag: kl. 9.30-11.30
Onsdag: kl. 9.30-11.30
Fredag: kl. 9.30-11.30

Mail: info@re-view.dk
Telefon: 93 94 25 30

"Jeg burde ikke spise nu"Nyt forløb, der kombinerer ernæring med metakognitiv terapi

Til dig, der har rigtig mange tanker om, hvad du spiser, din krop og vægt.

Skriv til osDu hører tilbage fra os senest næstkommende hverdag.