Behandling af søvnproblemer hos ReView

Behandling af søvnproblemer

Hos Psykologhuset ReView tilbyder vi specialiseret behandling af søvnproblemer ved psykolog Danielle Dahlhus, som i flere år har forsket i og arbejdet specifikt med behandling af søvnproblemer.

Behandlingen vil omhandle vejledning og støtte i at etablere en god søvnhygiejne, at skabe gode vaner og handlinger i din hverdag, som optimerer de biologiske processer, der er involveret i søvn. Søvnhygiejne er dokumenteret som effektiv til at behandle søvnproblemer og fremhæves i både nationale og internationale retningslinjer som førstevalg i behandlingen af søvnproblemer.

Søvn er lige så vigtig for vores sundhed, trivsel og udvikling, som kost og motion er. Vi bruger faktisk ca. en tredjedel af livet på at sove, men rigtigt mange af os generes af dårlig søvn i løbet af livet. For nogle varer det kort tid, for andre er det en kronisk tilstand.

Symptomer på søvnproblemer

De fleste af os har oplevet, at når vi sover dårligt en enkelt nat eller flere, bliver vi lettere irriterede, ukoncentrerede, trætte, glemsomme og mere fraværende. At sove for lidt eller dårligt en enkelt nat eller to er ikke farligt, selvom det kan være irriterende. Men når det står på over længere tid, viser både forskning og klinisk erfaring, at søvnproblemer kan have negative fysiske og psykiske konsekvenser og nedsætte vores livskvalitet og trivsel. Derfor er det vigtigt at søge hjælp til søvnproblemer.

Forløbet henvender sig til dig som oplever:

  • Problemer med at falde i søvn
  • Vågner uden at kunne falde i søvn igen
  • Oplever en angst eller indre uro i forbindelse med søvn
  • Har tankemylder ved sengetid,
  • Vågner for tidligt om morgenen,
  • Er træt i løbet af dagen og/eller
  • Er generet af natlige opvågninger

Forskning og klinisk erfaring viser, at søvnproblemer kan behandles effektivt via psykologisk søvnbehandling. I et behandlingsforløb får du forskellige psykologiske samt adfærdsregulerende redskaber og strategier, der specifikt hjælper til at løse dine problemer. Formålet med behandlingen er at gøre dig i stand til selv at kunne behandle dine søvnproblemer på sigt uden hjælp.

Mød Danielle

For ønske om yderligere information eller sparring på konkrete udfordringer kontakt venligst psykolog Danielle Dahlhus

Behandling af søvnproblemer ved psykolog i Aarhus

Behandlingen henvender sig til voksne og i langt de fleste tilfælde varer et søvnforløb 4-5 sessioner, men tilpasses selvfølgelig efter dig og dine behov.

Der er således mulighed for hurtigt at opnå langvarig bedring. Da Danielle også tilbyder behandling af bl.a. stress, depression, angst, ADHD, lavt selvværd m.m., kan behandlingen af søvnproblemer derfor både stå alene, men kan også udføres som led i et forløb, der retter sig mod hjælp til andre problematikker.

Behandlingen er baseret på strategier og metoder, der er videnskabeligt dokumenteret som effektive. Danielle anvender primært kognitiv adfærdsterapi (KAT), når det vedrører søvnvanskeligheder.

Hun arbejder desuden tæt sammen med flere læger inden for feltet og har en vigtig viden om samspillet mellem det fysiologiske og psykologiske ift. søvn.

Anbefalinger

Et par online samtaler med Danielle har ændret mit liv. Bedre kan det ikke siges. Jeg føler, jeg har fået mit liv tilbage efter, jeg har fået min søvn tilbage. Alle, som har svært ved at sove, burde kontakte Danielle med det samme.”

– Kvinde i 40’erne i forløb grundet søvnproblemer

Ærligt talt troede jeg ikke så meget på, at nogle samtaler ved en psykolog kunne ændre på min søvn, men jeg var desperat, så jeg gav det et forsøg. Det har jeg bestemt ikke fortrudt. Før tænkte jeg hele tiden på min søvn, fordi jeg ikke fik nok søvn. Nu tænker jeg faktisk aldrig længere på det.

– Mand i 40’erne i forløb grundet søvnproblemer

Læs flere anbefalinger af søvnforløb hos Danielle.

Kontakt os allerede i dag

Udfyld venligst formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon.

Vi kan træffes i telefontiden:

Mandag: kl. 9.30-11.30
Onsdag: kl. 9.30-11.30
Fredag: kl. 9.30-11.30

Mail: info@re-view.dk
Telefon: 93 94 25 30

Skriv til osDu hører tilbage fra os senest næstkommende hverdag.