Behandling af OCD hos ReView

Behandling af OCD i Aarhus

Hos Psykologhuset ReView tilbyder vi behandling for OCD med metakognitiv terapi i Aarhus. Når vi arbejder metakognitivt, behandler vi tvangshandlinger og tvangstanker så som: 

 • tanker om at gøre skade på dig selv eller andre
 • frygt for bakterier eller sygdom
 • et stort behov for orden
 • tanker om upassende seksuel adfærd, eksempelvis frygt for at være pædofil

Når du går i behandling for OCD hos Psykologhuset ReView, vil vi først og fremmest arbejde med at få tvangstanker og tvangshandlinger til at fylde mindre i dit liv, og du vil i behandlingen lære konkrete teknikker, som du kan bruge fremover. 

OCD-behandling til voksne og unge fra 15 år

Vores OCD-behandling foregår som individuelle samtaler – enten ved fysisk fremmøde i Brabrand eller online.

Hvad er OCD?

OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er en psykisk lidelse med tilbagevendende tvangstanker og/eller tvangshandlinger. OCD kan variere fra det at opleve symptomer engang imellem til OCD i svær grad, hvor du mange af dagens timer plages af tvangstanker og/eller tvangshandlinger. 

Hvad er tvangstanker og tvangshandlinger?

OCD tvangstanker er insisterende, tilbagevendende tanker eller mentale billeder om emner såsom:

 • frygt for at gøre skade på dig selv eller andre
 • frygt for bakterier eller sygdomme
 • et stort behov for orden

Tvangstankerne kan være tanker, som ”jeg bliver syg af det her”, eller “jeg kommer til at gøre nogen ondt”. Du er måske bange for, at tankerne er sande, og at du eksempelvis kommer til at udøve skade på andre, hvorfor du udfører handlinger for at undertrykke, neutralisere eller ignorere tankerne. 

OCD tvangshandlinger kan f.eks. være:

 • at vaske dine hænder flere gange
 • gentagne gange at tjekke, om du har låst døren, slukket ovnen osv. 
 • tælle antal gange, du eksempelvis er gået over dørtrinnet  
 • holde overdrevet orden eller have behov for at visse ting står på en helt bestemt måde
 • at undgå visse genstande, hvis du forbinder dem med noget dårligt

OCD tvangshandlinger giver lindring af angsten i øjeblikket, men på den lange bane er tvangshandlingerne med til at vedligeholde tvangstankerne og kan ofte være meget tidskrævende og forstyrrende i hverdagen.

Overvejer du OCD-behandling i Aarhus?

Både tvangstanker og tvangshandlinger er tidskrævende og kan være ødelæggende for din livskvalitet. Mange oplever, at OCD´en går ud over andre dele af hverdagen, og at det er svært at stoppe de tvangsprægede tanker og handlinger på egen hånd.   

Hos Psykologhuset ReView behandler vi OCD med metakognitiv terapi i Aarhus. I OCD-behandlingen arbejder vi ikke med det specifikke indhold af dine tanker, men i stedet fokuseres der i OCD-behandlingen på processen bag de tanker, som får dig til at gentage de sammen tanke- og handlemønstre igen og igen. 

Mange klienter, der går i OCD-behandling hos Psykologhuset ReView i Aarhus, oplever, at metakognitiv terapi fungerer utrolig godt på tvangstanker, bl.a. fordi behandlingen er fokuseret mod at forstå og mindske konkrete tankemønstre via særlige metakognitive teknikker.

Går du i OCD-behandling hos ReView, vil vi fokusere på at skabe større ro i din hverdag og få bedre kontrol over dine tankemønstre. I OCD-behandlingen vil vi ikke arbejde med at omstrukturere dine tanker, sådan som man normalt gør i kognitiv adfærdsterapi, men i stedet vil vi i OCD-behandlingen fokusere på at lære dig, hvordan du handler mindre på dine tanker og dermed giver dem mulighed for at aftage og fylde mindre i din hverdag.  

Formålet med OCD-behandlingen er, at du fremover bruger mindst mulig energi på dine tvangshandlinger og -tanker og i stedet bruger energi på din familie, dit arbejde, fritidsaktiviteter mm.

I tvivl, om OCD-behandling er det rette for dig?

Er du i tvivl om, om det, du oplever, er OCD eller “bare” stress, tankemylder eller andet, så er du velkommen til at kontakte os.

Du kan altid skrive på vores kontaktformular eller ringe til os på (+45) 9394 2530, hvis du har spørgsmål til OCD-behandling i Aarhus. Vi svarer på mails alle hverdage, og vores søde sekretær sidder klar ved telefonen i Aarhus flere gang om ugen. Ringer du uden for telefontid og lægger en besked, bestræber vi os på at ringe dig op indenfor 24 timer.

Kontakt os allerede i dag

Udfyld venligst formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon.

Vi kan træffes i telefontiden:

Mandag: kl. 9.30-11.30
Onsdag: kl. 9.30-11.30
Fredag: kl. 9.30-11.30

Mail: info@re-view.dk
Telefon: 93 94 25 30