Individuel terapi

Metakognitiv terapi hos uddannede psykologer

I individuel terapi har du din psykolog på ene hånd, hvor I sammen arbejder med det emne, du ønsker.

Hos Psykologhuset ReView arbejder vi nutidsfokuseret med metakognitiv terapi. Det betyder, at vi først og fremmest vil have fokus på, hvor du står lige nu og her, og hvordan du med hjælp fra de metakognitiv teknikker kan øge din trivsel.

Hos Psykologethuset ReView er vi alle uddannet psykologer og har speciale i metakognitiv terapi.

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vores søde sekretær sidder klar til at sørge for, at du hurtigt og nemt får svar.

Sådan foregår en samtale hos psykolog Psykologhuset ReView

Hvordan foregår en psykologsamtale?

Når man overvejer at starte til psykolog, er der ofte mange spørgsmål. Herunder kan du måske finde svar – og ellers er du altid meget velkommen til at kontakte os.

HVORFOR TALE MED EN PSYKOLOG? Mange, der mistrives, har et stort ønske om gerne at ville have det bedre. Grunden til at de opsøger os er, at de ikke ved, hvordan de skaber den ændring, de ønsker, og derfor har brug for hjælp fra en uddannet og erfaren fagperson.

HVAD TALER MAN OM I TERAPI? Vi vil i terapien i fællesskab få tydeliggjort, hvad du ønsker at få ud af samtaleforløbet, og hvilke udfordringer der står i vejen for din trivsel. Når vi sammen har skabt et overblik over din situation, vil vi lave en struktur for dit forløb. Vi vil tale om dine ønsker og mål med forløbet, så vi sikrer os, at vi arbejder med noget, der er betydningsfuldt for dig og vil gøre en mærkbar forskel i dit liv. Vi vil løbende justere fokus, så vi er sikre på, at vi arbejder med det, der er vigtigt for dig.

HVORNÅR KAN JEG MÆRKE EFFEKT? Længden af et individuelt behandlingsforløb varierer fra person til person. De fleste af vores klienter oplever effekt efter 2-5 gange, men hvor mange sessioner, man derudover har brug for for at komme helt i mål, er meget individuelt.

HVOR FOREGÅR SAMTALEN? En individuel samtale foregår i vores klinik i Aarhus eller online. En samtale varer 55 min.

HVAD KOSTER DET? Læs om priser og tilskudsmuligheder her. Husk at du hos udvalgte af ReViews psykologer kan få tilskud fra Sygesikring Danmark, din sundhedssikring, fagforening o.lign. til psykologsamtaler.

Hvordan foregår den første samtale?

De fleste, der opsøger en psykolog, gør sig overvejelser om, hvad der skal foregå, og hvor meget, man skal fortælle. Det er derfor helt naturligt, at den første kontakt og samtale er forbundet med både nervøsitet og uro, måske endda angst.

Den første samtale indledes typisk med en kort snak om rammerne for forløbet, dvs. tavshedspligt, afbudsregler, journaliseringspligt osv. Herefter bliver ordet dit, og du kan fortælle om din situation og hvorfor, du er kommet. For at skabe overblik og for at få et billede af, hvad der er på spil hos netop dig, vil psykologen i løbet af samtalen spørge ind til din situation.

I nogle tilfælde vil psykologen bede dig udfylde en stresstest, et skema omkring social fobi eller andet, der kan bidrage med relevant information og hjælpe med at skabe mening i dine symptomer, reaktionsmønstre, tanker og følelser.

Efter første samtale

I de efterfølgende samtaler vil vi løbende tage de valgte mål, den terapeutiske metode og relationen op til revision. På den måde sikrer vi os, at forløbet er meningsfuldt for dig, og at vi hele tiden har dig og dine behov i centrum.

Du er velkommen til at kontakt os på mail eller telefon, hvis du har behov for yderligere information.

Kan man kombinere online og fysiske samtaler?

Fysiske samtaler kan med kombineres med en eller flere online samtaler alt efter ønsker og behov.

Hvis du overvejer muligheden for et forløb online eller har spørgsmål til formen, så er du meget velkommen til at kontakte os og høre nærmere om dine muligheder. Sammen kan vi skræddersy et forløb, så det passer netop til dine udfordringer.

Du kan også læse mere om online samtaler her.

Kontakt os allerede i dag

Udfyld venligst formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon.

Vi kan træffes i telefontiden:

Mandag: kl. 9.30-11.30
Onsdag: kl. 9.30-11.30
Fredag: kl. 9.30-11.30

Mail: info@re-view.dk
Telefon: 93 94 25 30