Om metakognitiv terapi hos ReView

Om metakognitiv terapi hos Review

Hos Psykologhuset ReView arbejder vi alle med metakognitiv terapi (MCT) og har alle specialviden og uddannelse inden for feltet.

Metakognitiv terapi er en psykologisk teori og metode, der er baseret på forskning, som har fokus på at afhjælpe “Det kognitive opmærksomhedssyndrom” (forkortet CAS). ltså med den overdrevne bekymring og/eller grubleri. Det er en metode er baseret på forskning og tager udgangspunkt i at afhjælpe bekymring, grubleri og uhensigtsmæssige mestrinsstrategier.

Målet vil være at lære dig, hvordan du tager kontrol over tankemylderet og begrænser den form for overtænkning, der bidrager til dine psykiske udfordringer.

Hos ReView vil se på dine uhensigtsmæssige opmærksomhedsmønstre – altså tendensen til at fokusere opmærksomheden på det negative, det stress-skabende eller på de ting, du opfatter som farlige. Vi undersøger, om der er noget i din adfærd, der vedligeholder din mistrivsel, og vi vil se på dine antagelser om dig selv, din tanker og din omverden. Alt sammen med det formål at lære dig, hvordan du bedst får kontrol over dine tanker og følelser og genskabe trivsel og tryghed i din hverdag.

Metakognitiv terapi er baseret påforskning

Metakognitiv terapi tager udgangspunkt i forskning som viser, at mennesker med eksempelvis angst eller depression fortolker og bearbejder informationer fra omgivelserne anderledes end andre mennesker, og at denne anderledes bearbejdning er årsagen til deres psykiske lidelser.

Den anderledes bearbejdening resulterer oftest i overdreven bekymring og/eller grubleri, overdreven opmærksomhed på alt det, der kan gå galt (eller måske allerede har været galt) samt en uhensigtsmæssig mestringsstrategi/adfærd, som ofte vedligeholder problemerne.

En uhensigtsmæssig adfærd kan eksempelvis være at undgå visse situationer så som sociale arrangementer, at handle i Netto eller at tale i telefon. Det kan også være, at skubbe de negative tanker væk med overspisning eller for meget netflix. Dette mønter af uhensigtsmæssige adfærd, fokus mod mulige fejl og trusler, undgåelse samt den overdrevne bekymring og/eller grubleri kaldes CAS (cognitive attentional syndrom).

Metakognitiv terapi i Aarhus

Metakognitiv terapi er en nyere, men veldokumenteret terapiform til behandling af angst, herunder generaliseret angst, social angst samt OCD, depression, stress og PTSD. Metakognitiv terapi er baseret på en antagelse om, at bekymring og grubleri/rumination begge er processer, der skaber følelsesmæssige udfordringer, fysisk ubehag og mistrivsel, og hvorfor der er i behandlingen med Metakognitiv terapi vil være fokus på at nedbringe disse former for tænkning.

Kontakt os allerede i dag

Udfyld venligst formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon.

Vi kan træffes i telefontiden:

Mandag: kl. 9.30-11.30
Onsdag: kl. 9.30-11.30
Fredag: kl. 9.30-11.30

Mail: info@re-view.dk
Telefon: 93 94 25 30

Lad os kontakte digDet er helt uforpligtende