Søvnproblemer: Gruppeforløb for unge (15-19 år)

Gruppeforløb for unge med søvnproblemer

Hos Psykologhuset ReView afholder vi gruppeforløb særlig tilrettelagt unge (15-19 år) med søvnproblemer. Forløbet løber over 6 gange og ledes af psykolog Danielle Dahlhus. Danielle er en af landets førende søvneksperter og afhjælper med stor succes søvnproblemer hos både børn, unge og voksne.

Forløb: 6 møder á 2 timer inklusiv pauser.
Pris: 4.000 kr. (mulighed for at betale i rater á 670 kr./gang).

Hvad er konsekvensen af søvnproblemer?

Vi mennesker bruger ca. 1/3 af livet på at sove, og søvn er afgørende for os på en lang række områder. Vi ved bl.a. fra forskning og store undersøgelser, at når vi sover for lidt eller dårligt, klarer vi os dårligere i skolen, vores sociale liv udfordres, vores helbred svækkes betydeligt (både psykisk og fysisk), vi tænker langsommere, risikoen for at komme til skade f.eks. i trafikken stiger markant, vi får svært ved at overskue ting og mister nemt overblikket og meget mere.

Søvnproblemer giver altså ikke kun de åbenlyse konsekvenser i form af træthed, men påvirker os meget på mange områder. Søvn er lige så vigtig for os som eksempelvis kost og motion – derfor er det vigtigt at få hjælp, hvis man har problemer med søvnen. Jo hurtigere man får den rette behandling, jo bedre.

 

Behandling af søvnproblemer hos unge

Hvad er symptomer på søvnproblemer?

Mange unge har søvnproblemer. Dette kan fx være:

 • Problemer med at falde i søvn
 • Ændret døgnrytme
 • Natlige opvågninger
 • At man vågner for tidligt
 • Indre uro eller angst for ikke at kunne sove
 • Stress forbundet med sengetid
 • Træthed i løbet af dagen
 • Eller udfordringer med mareridt

Forskning viser, at søvnproblemer i langt de fleste tilfælde kan afhjælpes effektivt via psykologisk søvnbehandling. I et behandlingsforløb får du forskellige psykologiske samt adfærdsregulerende redskaber og strategier, der specifikt hjælper til at løse dine problemer. Formålet med behandlingen er at gøre dig i stand til selv at kunne behandle dine søvnproblemer på sigt uden hjælp.

Hvordan foregår behandling af søvnproblemer i gruppe?

Gruppeforløbet for unge løber over 6 gange á 2 timer (inkl. pauser). Forløbet ledes af psykolog og søvnspecialist Danielle Dahlhus. Danielle har tidligere forsket i søvnproblemer og har de sidste år hjulpet både børn, unge og voksne med at få en bedre søvn med stor succes. Se udtalelse fra Danielles tidligere klienter.

Gruppeforløbet foregår i mindre grupper (max 8 personer), så der er rig mulighed for at sparre med jævnaldrende.

Gruppeforløb hos psykolog i Aarhus

Indhold: Gruppeforløbet for unge

 • Dybere introduktion til hvad søvn egentlig er.
 • Konkrete strategier tilpasset præcis dig, som optimerer de biologiske betingelser involveret i søvn.
 • Du lærer at anvende metakognitiv terapi, som også kan gavne dig på en lang række andre områder. Dette er en af de mest populære metoder til at behandle angst, depression, stress m.m., da både forskning og klinisk praksis dokumenterer metoden som særligt effektiv.
 • Forskningsbaserede redskaber, som ikke kun hjælper dig her og nu men i et langt perspektiv. Søvn vil altid være en del af dit liv, og forskning viser, at jo hurtigere mennesker lærer, hvordan de skaber god søvn, jo bedre bliver det også på lang sigt.

Hvad koster behandling for søvnproblemer?

Forløb: 6 møder á 2 timer inklusiv pauser.
Pris: 4.000 kr. med mulighed for at betale i rater á 670 kr./gang.

Normalpris for individuel søvnbehandling hos Danielle Dahlhus per time er 1.250 kr. Her er der således tale om en unik mulighed for et behandlingsforløb til en markant lavere pris, da det er led i et større forskningsarbejde.

Du kan eventuelt undersøge, om du eller dine forældre har en sundhedforsikring, som vil dække forløbet. Det varierer fra forsikring til forsikring, så det er desværre ikke noget, ReView kan give et svar på, men noget som du selv kan undersøge.

Obs! Data kan indgå i forskning 

Deltagelse i forløbet kræver, at man forpligter sig på at besvare bestemte spørgeskemaer og spørgsmål relateret til søvn. Disse er først og fremmest vigtige for selve behandlingen, da psykolog Danielle Dahlhus bruger dem til at tilpasse strategierne til dig, men derudover indebærer deltagelse i projektet, at du giver lov til, at Danielle må bruge denne data anonymiseret til at måle effekterne af forløbet. Det er som sagt anonymiseret, så ingen andre end Danielle Dahlhus får adgang til dit navn eller lignende. Dette vil du selvfølgelig blive orienteret yderligere om, hvis du ønsker at skrive dig op til et forløb.

Psykolog med speciale i søvnproblemer

Psykologhuset ReViews søvnforløb ledes af psykolog Danielle Dahlhus. Danielle Dahlhus er psykolog med speciale i søvnproblemer. Danielle har arbejdet specifikt med søvnproblemer i efterhånden mange år både gennem forskning og klinisk behandling.

Danielle er bl.a. blevet udpeget som en af landets førende søvneksperter. Udover at behandle søvnproblemer, underviser Danielle fagfolk i, hvordan man opfanger samt behandler søvnproblemer. Danielle underviser bl.a. læger, sygeplejersker, psykologer m.m. og samarbejder løbende med speciallæger inden for søvn.

Hver uge møder Danielle mange klienter, som kommer til hende, fordi de har søvnproblemer. Langt de fleste (over 80 %)  får styr på søvnen inden for i gennemsnit fem samtaler. Nedenfor kan du læse et lille udpluk af de anmeldelser, Danielle har modtaget fra tidligere klienter, som hun har behandlet for søvnproblemer.

 

Anbefalinger

Et par online samtaler med Danielle har ændret mit liv. Bedre kan det ikke siges. Jeg føler, jeg har fået mit liv tilbage efter, jeg har fået min søvn tilbage. Alle, som har svært ved at sove, burde kontakte Danielle med det samme.”

– Kvinde i 40’erne i forløb grundet søvnproblemer

Ærligt talt troede jeg ikke så meget på, at nogle samtaler ved en psykolog kunne ændre på min søvn, men jeg var desperat, så jeg gav det et forsøg. Det har jeg bestemt ikke fortrudt. Før tænkte jeg hele tiden på min søvn, fordi jeg ikke fik nok søvn. Nu tænker jeg faktisk aldrig længere på det.

– Mand i 40’erne i forløb grundet søvnproblemer

Læs flere anbefalinger af søvnforløb hos Danielle.

Kontakt os allerede i dag

Udfyld venligst formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon.

Vi kan træffes i telefontiden:

Mandag: kl. 9.30-11.30
Onsdag: kl. 9.30-11.30
Fredag: kl. 9.30-11.30

Mail: info@re-view.dk
Telefon: 93 94 25 30

Skriv til osDu hører tilbage fra os senest næstkommende hverdag.