Overtænkning på arbejdspladsen
Forløb afholdt af Psykologhuset ReView

Overtænkning på arbejdspladsen

En væsentlig årsag til mistrivsel og ineffektivitet

Hos Psykologhuset ReView arbejder vi med at afgrænse tanker om arbejdet – og på den måde øge trivsel og reducere stress- og belastningssymptomer.

På arbejdspladser er der de seneste fokuseret meget på at skabe en god balance mellem arbejdsliv og privatliv. Vi opfordrer vores medarbejdere til at gå hjem til tiden, lukke deres mail ned efter endt arbejdsdag, adskille arbejdsmobilen fra privatmobilen og generelt holde fri, når de har fri. Men som mange ledere og medarbejdere erfarer, så lukker disse tiltag ikke nødvendigvis ned for alle de mange tanker, vi ofte har om vores arbejde.

En væsentlig årsag til mistrivsel og ineffektivitet Vores nervesystem kan ikke skelne mellem tanker og virkelighed. Konsekvensen af dette er, at bekymringer om arbejde aktiverer vores alarmberedskab, så vi føler os pressede, stressede og/eller ængstelige – på trods af at vi fysisk er langt væk for arbejdspladsen. Så selvom vi holder fri, holder vi derfor ikke nødvendigvis fri fra vores om arbejdet. Medarbejderne kan derfor fortsat “være på arbejde i fritiden.

Balancen mellem privatliv og arbejdsliv

At skabe god balance mellem privatliv og arbejdsliv, samt sikre en højere trivsel er langt mere komplekst end blot at gå hjem til tiden. De gode og konkrete stress-reducerende tiltag er yderst vigtige for, at reducere stress og overbelastning. Det er først, når de kombineres med vores iboende evne til at afgrænse tanker, at vi får fuld effekt af de sunde tilgange. Derfor kan I opleve, at opleve, at dette forløb er netop det I mangler, for at jeres allerede igangsatte initiativer, giver de tiltænkte resultater.

Forløbet tager udgangspunkt i viden og erfaringer omkring overtænkning og konsekvenserne heraf.

Forløbet er baseret på vores erfaringer fra tidligere gruppeforløb, samt viden og erfaringer fra erhvervslivet og kommunalt regi. Under forløbet vil vi løbende måle på medarbejdernes udvikling. Således sikre vi, at der er progression og bevægelse i den ønskede retning.

Jeres udbytte af forløb hos Psykologhuset ReView

Jo bedre vi bliver til at reducere bekymringer og grubleri om arbejdet, jo bedre bliver vi til:

  • At være nærværende, der hvor vi er
  • Holde fokus og koncentration
  • Træffe beslutninger og handle derefter
  • Sige til og fra – og dermed være mere tydelige
  • Adskille arbejdsliv og privatliv
  • Tænke kreativt og skabe forandring

Alt sammen noget som højner vores følelse af værd og kompetence, samt humør, energi og trivsel generelt – både i uden for arbejdet. Arbejdspladsen vil opleve bedre samarbejde, højere kvalitet og effektivitet, samt et markant bedre psykiske arbejdsmiljø.

Målgruppe

Forløbet henvender sig til en mindre medarbejdergruppe, en afdeling eller hele arbejdspladsen. Forløbet vil altid være målrettet netop de udfordringer I oplever på arbejdspladsen.

Varighed

Forløbet “Lad tanker om arbejdet blive på arbejdet” forløber over tre moduler af tre timers varighed og afholdes på arbejdspladsen. Vi anbefaler, at medarbejdere og ledere i tiden mellem modulerne træner de tilegnede metoder i praksis. Vi tilbyder desuden efterfølgende et booster-modul en måned efter, at det indledende forløb er sluttet.

Forløbet tager udgangspunkt i viden og erfaringer omkring overtænkning og konsekvenserne heraf. Forløbet er baseret på vores erfaringer fra tidligere gruppeforløb, samt viden og erfaringer fra erhvervslivet og kommunalt regi. Under forløbet vil vi løbende måle på medarbejdernes udvikling.

Således sikre vi, at forløbet afholdes af vores certificerede metakognitiv psykologer:

Kontakt os allerede i dag

Udfyld venligst formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon.

Vi kan træffes i telefontiden:

Mandag: kl. 9.30-11.30
Onsdag: kl. 9.30-11.30
Fredag: kl. 9.30-11.30

Mail: info@re-view.dk
Telefon: 93 94 25 30

"Jeg burde ikke spise nu"Nyt forløb, der kombinerer ernæring med metakognitiv terapi

Til dig, der har rigtig mange tanker om, hvad du spiser, din krop og vægt.

Skriv til osDu hører tilbage fra os senest næstkommende hverdag.